Zaterdag 8 april speelt het Trio Cor Nuiten XL ‘Mistero Buffo’ in de Rabobankzaal van het Diekhuus.
Ik wil een stalen boor, een boor gaan kopen
‘k wil in uw kamerdeur een gaatje maken
dan kan ik u vanavond wat rond zien lopen
met al uw kleren uit, als je gaat slapen

Mistero buffo (‘Komisch mysterie’) uit 1969 ontstond uit twee spektakelstukken van Dario Fo waaraan een reeks Italiaanse volksliedjes werd toegevoegd die handelen over het leven, de seizoenswisselingen, de liefde, de landbouw, fabrieksarbeid, rouw, honger, oorlog, verzet, geboorte en dood. De liederen werden bewerkt door Wannes van de Velde en Bernard Van Lent.

20170408 afb2 hr TrioCorNuitenXL300

Het stuk sloeg in als een bom en geldt als de doorbraak van o.a. Jan Decleir. De pers roemde Mistero Buffo als “het beste wat het geëngageerde theater ooit heeft voortgebracht.” Teneinde alle drempels weg te spelen, trad men op bij vormingsorganisaties, vakbewegingen, vrouwengroeperingen, stakingsacties... en nu zelfs in Studio De Bakkerij.

Trio Cor Nuiten XL, bestaande uit Don van Dijke, Pim van Alten, Jeroen S. Rozendaal, versterkt door Femke Bouma, Naomi Verlaan, Caramay Schmelzer, Andries de Roode en Nils Schwartz, laat lekker bijna het hele stuk weg en legt zich toe op het keihard zingen van een selectie uit de liederen, daarbij begeleid op drums, gitaar, bas, fluit en accordeon.

datum zaterdag 8 april 2017
locatie Diekhuus, Rabobankaal – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis
aanvang 20.15 uur
entree € 10,00 / kassakaarten € 11,00

reserveren www.hetdiekhuus.nl

banner VSB Fonds

Back to Top