Op 8 april zetten de Reizende Dichters de deuren weer open voor een Literair Café. In “de Zwaluw” in Sommelsdijk. De lente zit in de lucht en wat hebben we al kunnen genieten van mooie lentedagen. Het geeft energie en inspiratie. En er zijn veel mooie gedichten ontstaan die de dichters en gastdichters willen voordragen. Dit keer treden naast enkele leden van De Reizende Dichters ook weer gastdichters op zoals Jaap Montagne. Hij is tevens performer en muzikant. Een soms emotionele voordrager die over het podium springt en swingt. Behoorde bij de eerste lichting SLAMdichters van Nederland. Een verbaal evenwichtskunstenaar op de lijn tussen poëzie en rap. Hij neemt u mee naar alle uithoeken van zijn poëzie fantasie. Scherpe humoristische teksten over de liefde, (na) de dood en leven. Soms choquerend, soms uitdagend, soms prikkelend, soms swingend, soms ondeugend maar altijd zichzelf. Van september 2010 tot januari 2015 was Jaap Montagne stadsdichter van Leiden.

20170408 afb 2eLiterairCafé

Ook Joz Knoop is op deze middag gastdichter. Hij ontving in 1993 de Rotterdam Award, in 1997 de Dunya poëzieprijs en werd in 2000 verkozen tot de dichter van dat jaar bij Jambe te Delft. In 2004 stond Joz in de nationale slamfinale in Doornroosje, omdat hij de slam in januari te Amersfoort wist te winnen. In 1990 ontwierp hij een eigen dichtvorm, het jozzonet, een gedicht dat zich in zijn middelste regel spiegelt. Vanaf januari 2010 was hij drie jaar wijkdichter van Beverwaard. Joz Knoop heeft al vele bundels uitgebracht en De driehoek is rond in 2013.
Gerda Boevé komt als gastdichter. Ze was lange tijd lid van de Reizende Dichters maar is naar de "Achterhoek"verhuisd. Gerda heeft nog steeds nauwe banden met de groep.
Jelmer Birkhoff treed ook op als gastdichter. Hij is docent Nederlands en reist zolang de vakantie strekt. In zijn reisverslagen doet hij verslag van zijn reisbelevenissen. Ondanks zijn vele reizen vindt hij Flakkee nog steeds de mooiste plek op aarde.

Muzikale intermezzo's door SAX'A'HOLIC, een saxofoonensemble van fanfareorkest "Vooruit" uit Oude Tonge, bestaande uit vijf dames.

Het Literair Café vindt plaats op 8 april in wijkgebouw de Zwaluw in het Appartementencomplex “Den Hoogen Caemer”in Sommelsdijk.
Inloop 13.30 uur en opening 14.00 uur en slot 16.00 uur
Adres: Sperwer 55 Sommelsdijk

banner VSB Fonds

Back to Top