De Reizende Dichters presenteren de 38e uitgave van hun tijdschrift: o-o-go. U maakt kennis met gedichten van De Reizende Dichters en hun gastschrijvers. Cora de Boed schrijft in het voorwoord hoe prachtig de dichters kunnen spelen met woorden. Hoe je je leven leeft, hoe je de jaren ervaart, hoeveel jaren je gegund zijn en wat het beste is wat je uit jaren haalt. Fred Hoogervorst vertelt over de liefde en het levensplan en Frouke Bienefelt begroet de biotoop in elk seizoen en de kiemkracht van de flora. Greta Lugtmeier schrijft over de gure wind, het dichtslibben van verkeersaderen en het verlangen naar de lente. Magda Haan is losgelaten in het Letterbos, bosreuzen en lettergrens, waar censuur heerst en conflicten. Marian Kortekaas vertelt over de antieke pendule in de salon die elk uur slaat.

2012 05 03 logo Reizende dichters

Lowie van Eck vindt dat een konijn altijd een naam moet hebben en over een leugen die beboet moet worden. Niels Snoek dicht over een vrij verlangen en de liefde. Catherine van Vliet verwelkomt een klein wezentje aangekondigd op 25 december. Mieke van den Tol wil dromen over de zomer en hand en hand lopen met Cupido op het witte zand.

Ed Hoornik verteld in een gedicht uit de Nederlandse Canon van Goeree-Overflakkee
over de tweewerkwoorden "Hebben en Zijn". Tijd en eeuwigheid en werkelijkheid en schijn. Hebben is hard en Zijn is de Ziel.
Kees van Rixoort die de redactie heeft van het onderdeel ‘overleden schrijvers’van Goeree-Overflakkee wil ons bewust maken hoe belangrijk het is om onze cultuur en literatuur te kennen en te behouden. Op de website van de Reizende Dichters is hierover veel te vinden. oogo.cultuurpleingo.nl

Het tijdschrift is te koop bij diverse adressen op Goeree-Overflakkee, maar U kunt ook abonnee worden. Wanneer U 12 euro overmaakt op rekening NL17INGB0004644268 t.n.v. De Reizende Dichters, Dirksland met vermelding abonnement en uw postadres krijgt U het tijdschrift vol poëzie en verhalen vier keer per jaar thuisgestuurd.

banner VSB Fonds

Back to Top