20170511 afb Poster presenatieJanB Overkant


In de zuidelijke regionen van de wereld vlak boven Antarctica liggen de Falklandeilanden. Deze eilandengroep is vooral bekend geworden vanwege de Falklandoorlog met Argentinië in 1982, toen de Argentijnen het gebied probeerden te veroveren. Heden ten dage is er nog steeds enige spanning voelbaar over deze kwestie tussen beide landen.De Falklands bestaan uit twee grote eilanden die zeer dun bevolkt zijn. Door de aanhoudende wind en het wisselvallige klimaat is er niet veel begroeiing. Lage struiken op een veenachtige bodem. Het is een ideale leefomgeving voor schapen. Verder zijn er honderden kleine eilanden, die bijna allemaal in particulier bezit zijn.Wat voert een mens naar dit gebied, waar maar eenmaal per week een vliegtuig naar toe gaat.
Het is een droomplek voor de natuurfotograaf! Verschillende eilanden zijn bekend om hun rijke dierenleven. Er broeden heel veel vogels en er komen vier pinguïnsoorten voor. Een grote kolonie zeeolifanten en zeeleeuwen kun je op de strandjes vinden. Voor de kusten wemelt het van vissen en dolfijnen. Jan Baks natuurfotograaf uit Goedereede is er voor de vierde maal een periode geweest en wil u meenemen langs deze mooie natuurgebieden. Hij was er in de periode, dat de orka’s voor de kust jagen op jonge zeeolifanten en slaagde erin om dit op beeld vast te leggen. Ook is hij onverwachts op Steeple Jason terecht gekomen. Dit eiland, dat ver buiten de kust van de Falklands ligt, is normaal niet toegankelijk voor bezoek, allen wetenschappers kunnen er logeren.
De avond is op donderdag 11 mei om 20.00 uur in "De Overkant" Dijkstelweg 33 in Ouddorp Zie voor verdere informatie www.deoverkantouddorp.nl de Overkant is open vanaf 19.30 uur.
Kaarten zijn voor € 6,50 verkrijgbaar via de VVV, telefoon 0187-681789
of reserveren via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

banner VSB Fonds

Back to Top