La vérité nue
Source d’inspiration sans fin

In 1983 is Marlies van Adrighem afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, aan de afdeling Modevormgeving. Na 15 jaar als ontwerpster van (sport)kleding gewerkt te hebben neemt ze in 1998 de beslissing om verder te gaan werken als freelance ontwerpster.
Ze werkt vanaf die tijd voor verschillende bedrijven in de commerciele sector. Tegenwoordig gebeurt het ontwerpwerk allemaal op de computer, dus schoon werk! En die vieze handen en het vrijere werken mistte ze op een gegeven moment in haar dagelijks werk. Daarom heeft ze een aantal jaren geleden het vrijere werk opgepakt: schildercursussen en workshops bij diverse kunstenaars. En tegenwoordig tekent en etst ze bij Harry van der Woerd in Overschie.
In het teken-en schilderwerk kan ze zich een zekere vrijheid permitteren die ze in haar dagelijkse werk mist, en door het ambachtelijke werken met houtskool, verf, krijt e.d. heeft ze soms ook weer “vieze” handen.

2017 05 15 afb bij persbericht expositie in Diekhuus door Marlies van Adrighem

Mensen tekenen blijft interessant, de vormen van een lichaam veranderen bij iedere houding en om dat goed op papier of doek te krijgen is een uitdaging. Iets driedimensionaals moet vertaald worden naar een plat vlak zonder dat het saai wordt. Je moet goed kijken, meten, je kijkt naar verhoudingen en daarnaast moet er toch iets moois op het papier of doek komen. Bij iedere nieuwe pose verandert het silhouet, de lichtval, de compositie; het menselijk lichaam is een vorm met harmonische verhoudingen (nooit recht!) en een eindeloze inspiratiebron. Ook het werken met verschillende technieken maakt het modeltekenwerk spannend. Marlies schuwt het experimenteren met materiaal niet, vaak onstaan daardoor verrassende effecten.

De opening van de expositie modeltekeningen, die verzorgd wordt door Herman Maas, vindt plaats op dinsdagavond 16 mei, 20.15 uur in de foyer van het Diekhuus. Inloop vanaf 19.30 uur.

banner VSB Fonds

Back to Top