Evenement

201703_afb_expositie_Diekhuus_portretten.jpg
Titel: Expositie 'Gezicht van een eiland'
Wanneer: Van Maandag 03 April 2017 -  08:00
Tot Woensdag 31 Mei 2017 - 17:00
Waar: Diekhuus - Middelharnis
Categorie: Exposities
 
 

Omschrijving

Caspar Lindeman schildert portretten in olieverf. Schetsen doet hij al zijn hele leven en de laatste tien jaar is hij vooral met schilderen bezig. Eerder schilderde hij landschappen, stillevens en ook wel abstract, maar uiteindelijk is hij zich gaan specialiseren in portretten. Zijn uitdaging is het vangen van de blik en het weergeven van een treffende gelijkenis. Caspar Lindeman werkt het liefst op de klassieke manier. Dat betekent eerst schetsen in houtskool of potlood, dan een geschilderde monochrome onderlaag en vervolgens in enkele dunne lagen steeds meer details toevoegen. Door deze werkwijze krijgen de schilderijen diepte en een rijke kleur. Tussen het aanbrengen van de verschillende lagen zit ongeveer een week droogtijd. Daarom werkt hij aan meerdere portretten tegelijk. Gemiddeld is hij vijftig uur aan een schilderij bezig.

Drie jaar geleden is Caspar Lindeman verhuisd van Rotterdam naar Sommelsdijk, waar hij ongestoord in zijn atelier kan schilderen. Sindsdien heeft hij gewerkt aan een serie portretten van eilandbewoners, mensen die voor hem op een positieve manier het eiland een gezicht geven. De portretten zijn gemaakt op basis van een foto die hij in de krant of op internet heeft gevonden. Dat is volgens hem ook praktisch: men heeft geen tijd om dagenlang te poseren. Bovendien vindt hij het leuk om mensen op deze manier te verrassen.

In opdracht werkt hij niet. Dat heeft hij wel gedaan maar dan is hij teveel met het resultaat bezig. Een selectie van het werk van Caspar Lindeman is te zien via een link op de website www.coachprof.nl Hij is bereikbaar via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Locatie gegevens

Locatie Diekhuus
Straat: Beneden Zandpad 7
Stad: 3241 GA Middelharnis
Land: NL
Back to Top