Evenement

20170505_afb_Coby Bakker 4.jpg
Titel: Expositie 'Wandkleden' door Coby Bakker
Wanneer: Van Vrijdag 05 Mei 2017 -  10:00
Tot Woensdag 05 Juli 2017 - 12:00
Waar: Remonstrantse Kerk Sommelsdijk - Sommelsdijk
Categorie: Exposities
 
 

Omschrijving

Een expositie in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk van 5 mei t/m 5 juli 2017.

Toen patchwork / quilten in Nederland bekendheid kreeg, is Coby Bakker daarmee aan de slag gegaan. Om de diverse technieken te leren en uit te proberen heeft zij cursussen en workshops gevolgd. Bij het traditionele patchwork en quilten gelden strakke regels. Na verloop van tijd kreeg zij de behoefte om zich daarvan los te maken. Zij wilde vrij werken, op haar eigen manier. De werkstukken die zij nu maakt zijn allemaal naar eigen ontwerp. Zij wordt geïnspireerd door vormen die ritme, rust, helderheid of licht uitstralen. Soms ook door een woord of tekst die zij hoort of leest en die vervolgens in haar hoofd blijft hangen.

Textiel is voor haar een bron van inspiratie. Toen zij ontdekte hoe zij zelf haar stoffen kan verven, ging er een wereld voor haar open. Je kunt namelijk verven in een eindeloze reeks van kleuren en nuances. Opeens had zij de mogelijkheid om te werken met stof die precies de kleur heeft die zij nodig heeft. De uitdaging ligt voor haar in het werken met verschillende materialen zoals katoen, zijde, linnen, tule, vilt, wol, organza, tyvek, papier en alles wat zij denkt te kunnen gebruiken. Daarmee kan zij naar hartenlust experimenteren. Coby verbindt meerdere materialen met elkaar door middel van naaien, (machinaal) borduren, punchen, stempelen, smelten, vliesofix en oplosbaar vlies. Zo ontstaan haar werkstukken. Grote quilts en wandkleden voor aan de muur, maar ook klein werk om in te lijsten of als kaart te versturen.

20170505 afb Coby Bakker 2

U bent van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur.

Locatie gegevens

Locatie Remonstrantse Kerk Sommelsdijk
Straat: Voorstraat 35
Stad: 3245 BG Sommelsdijk
Land: NL
Website:
Back to Top