Flakkeenieuws.nl

  • Brandweer rukt uit voor vrachtautobrand
    Woensdag 23 mei 2018 omstreeks 14:00 uur is de brandweer uitgerukt voor een vrachtautobrand. In eerste instantie was de locatie onduidelijk en werd een melding gemaakt voor Sommelsdijk. Uiteindelijk bleek de brand te zijn aan de Vroonweg in Dirksland.
  • Eerste zeehondenkliniek van Zuid-Holland opent haar deuren
    A Seal zeehondenopvang Stellendam opent op zaterdag 2 juni 2018 om 15:00 uur haar nieuwe zeehondenkliniek. Een volledig met medisch apparatuur ingerichte ruimte, waar dierenarts Machteld Geut zieke en gewonde zeehonden op locatie kan behandelen, wordt op deze dag in gebruik genomen. Ook wordt de nieuwe röntgenkamer deze dag ceremonieel geopend. Voor de bezoekers van A Seal zal deze dag een feestelijk tintje hebben waarbij alle kinderen een leuk presentje mee naar huis mogen nemen.
  • Vliegtest om verlichting windturbines te verminderen
    Nu de eerste windturbines van Windpark Krammer zijn gebouwd, is ook de eerste rode en witte obstakelverlichting in werking. Vanwege luchtvaartveiligheid moet een aantal windturbines van deze verlichting worden voorzien. Windpark Krammer vindt de impact van deze verlichting echter groot. Daarom werkt Krammer aan een proef voor de inzet van een radarsysteem voor detectie van luchtvaartuigen. Onderdeel van de proef is een vliegtest. Deze vindt woensdag 23 mei 2018 plaats.

Nieuws

20180412 afb pleinposter Aanschuifkoor

Stellendam – A Seal zeehondenopvang Stellendam opent op zaterdag 2 juni om 15:00 haar nieuwe zeehondenkliniek. Een volledig met medisch apparatuur ingerichte ruimte, waar dierenarts Machteld Geut zieke en gewonde zeehonden op locatie kan behandelen, wordt op deze dag in gebruik genomen. Ook wordt de nieuwe röntgenkamer deze dag ceremonieel geopend. Voor de bezoekers van A Seal zal deze dag een feestelijk tintje hebben waarbij alle kinderen een leuk presentje mee naar huis mogen nemen. De nieuwe kliniek maakt het mogelijk om uitgebreid medisch onderzoek te doen bij zeehonden en, indien nodig, op locatie te opereren.

20180522 ASeal

Zaterdag 26 mei in de theaterzaal van het Diekhuus in Middelharnis speelt Matthijs Vlaardingenbroek zijn kindervoorstelling ‘De Verborgen Schat’.
Het is een voorstelling rondom het Bijbelverhaal van Zacheüs. Zacheüs, wiens naam 'puur van hart' betekent, maar die al het pure heeft weggestopt om als kleine man te overleven in de grote stad Jericho. Overleven door mensen af te persen en zo een schat aan gouden munten te verzamelen. Maar dan hoort hij over Jezus die zegt: "Gezegend ben je als je puur van hart bent." Dit maakt Zacheüs nieuwsgierig.  Ondertussen is Jezus op weg naar Jeruzalem. Het is de vrijdag voor Pasen. Over precies een week zal hij in Jeruzalem sterven. Jezus heeft geen plannen om in Jericho te stoppen. Voordat het donker wordt, wil hij bij zijn vrienden Lazarus, Maria en Martha in Emmaus overnachten. Even op adem komen, voordat hij zijn intocht in Jeruzalem zal houden.

Matthijs duin 1 hr klein

In 2017 is Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta gestart met Summerschool in Cultuurhuis Nieuwe Veste in Hellevoetsluis. Summerschool is een educatief en laagdrempelig programma in de zomervakantie voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Van workshop Kunstgeschiedenis tot Franse Les en van workshop vloggen tot het bakken van koekjes, tijdens Summerschool is er van alles te beleven. In navolging op de zeer succesvolle Summerschool in 2017 komt Summerschool dit jaar tijdens de zomervakantie ook naar de Bibliotheek in Brielle en Middelharnis. Tijdens de zomervakantie (16 juli t/m 24 augustus) kunnen de kinderen terecht in Bibliotheek Brielle (maandag en woensdag), Hellevoetsluis (dinsdag en vrijdag) en Middelharnis (donderdag).

summer school Bibliotheek

Subcategorieën

Back to Top