Flakkeenieuws.nl

  • Potloden zijn geslepen voor de verkiezingen
    Bijna 100 rode potloden liggen al scherp geslepen klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen op Goeree-Overflakkee. Medewerkers van het bureau Verkiezingen hebben de oude, onbruikbare potloden uit voorzorg weggegooid, zodat niemand hoeft te prutsen bij het inkleuren van de stembiljetten. Het is slechts één van de vele maatregelen voor een soepel verloop van de verkiezingen op woensdag 21 maart 2018.
  • Gemeente bedankt vrijwilligers met jaarlijks Vrijwilligersevenement
    Vrijwilligers vormen een belangrijke basis voor onze samenleving; hun inzet is onmisbaar. Om de vrijwilligers op Goeree-Overflakkee in het zonnetje te zetten, organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee op vrijdag 13 april 2018 een Vrijwilligersevenement in het Prieel van De Staver in Sommelsdijk.
  • Op weg naar een aardgasvrij Goeree-Overflakkee
    Samen met 30 Zuid-Hollandse gemeenten en netbeheerder Stedin ondertekende de gemeente Goeree-Overflakkee dinsdag 13 maart 2018 het Convenant Aardgasvrije Nieuwbouw. Met de ondertekening van dit convenant bundelen de provincie, gemeenten en de netbeheerder hun krachten. Het doel hiervan is om projectontwikkelaars te overtuigen om bij zowel lopende als nieuwe projecten te kiezen voor een duurzaam alternatief voor aardgas.

Nieuws

Geluk, dat is het thema van het tweede literaire café van De Reizende Dichters op zaterdag 7 april in wijkgebouw De Zwaluw. Dit thema zal als een rode draad door het programma lopen, mede door gedichten die de Gastdichters en leden van De Reizende Dichters zullen voordragen. Laat U verrassen tijdens het optreden! Het vindt plaats in wijkgebouw De Zwaluw” in appartementengebouw “Den Hoogen Caemer” in Sommelsdijk. Graag stellen wij de Gastdichters aan U voor o.a.

Marijke van Geest
Marijke van Geest is geboren in 1953 in een Westlands gezin met acht kinderen. Zij groeide tweetalig op en bracht een deel van haar jeugd in Duitsland door. Haar liefde voor poëzie ontstond rond haar vijftiende jaar. Schrijven werd een manier om haar gevoelens onder woorden te brengen. Zij laat zich inspireren door de natuur en door haar observaties van het leven. Haar gedichten weerspiegelen haar levensritme. In 2013 debuteerde zij met haar poëziebundel ‘Geestgrond’. Sindsdien is zij regelmatig te beluisteren op poëziepodia in de regio en ver daarbuiten. In 2015 was zij een van de oprichters van schrijverscollectief ‘Schrijvers tussen de Kassen’ waarin vijftig Westlandse schrijvers en dichters zich inmiddels verenigd hebben. In 2016 werd zij benoemd tot eerste Westlandse steekdichter en bracht zij haar tweede bundel ‘Gat in de straat’ uit. Haar derde bundel ‘Helemaal Goud’ verschijnt op 15 maart 2018 en bevat de gedichten die zij als streekdichter schreef.

20180407 afb reizendeDichters

20180317 afb Dansavond Stad Trefpunt

Vrijdag 23 maart acteur en illusionist Jochem Nooyen in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Jochem Nooyen is acteur en illusionist. Hij gaat je in zijn voorstelling ‘Influence’ de trucs van de reclamegiganten en multinationals laten zien. Je ziet 355 keer per dag reclame! Vaak weet je aan een woord of bij een deuntje al welk product daarbij hoort. Maar waarom eten we nou die zak chips in een keer leeg? Jochem Nooyen legt je uit hoe dat komt. Als illusionist was hij te zien in ‘De nieuwe Uri Geller show’ en Zapp’s ‘De Magische Winkel’. Hij acteerde in korte films zoals ‘All inclusive’ en ‘The Pinto Edition’. Sinds de zomer van 2015 heeft hij een vaste rol in de absurdistische komedieserie ‘Rundfunk’ als de te lieve wiskunde docent Barteljaap. Tekst en spel: Jochem Nooyen | regie: Michelle van Daalhoff

Stichting ZIJN – Diekhuus, Beneden Zandpad 7 in Middelharnis
€ 15,00 / vrijdag 23 maart / Rabobankzaal / 20.15 uur
reserveren www.hetdiekhuus.nl

20180323 Influence 06 400

 

Sommelsdijk- In het vrijetijdsprogramma Plezier & Passie van RTL 4 worden enthousiaste Nederlanders, die met veel plezier en vol passie hun tijd invullen, een middag gevolgd. 'Ontspannen, genieten en inspiratie' is het credo, waarin de leukste plekken van Nederland worden bezocht waar het heerlijk ontspannen en vooral genieten is. Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee trok de aandacht van RTL 4. Woensdag 7 maart waren de programmamakers te gast in het mooiste straatje van Goeree-Overflakkee.
De familie Van Nimwegen uit Sommelsdijk werd rondgeleid door het museum en waren vol lof. Met name de nieuwe Virtual Reality beleving over de Watersnood van 1953 vonden ze indrukwekkend. “Het verhaal over de ramp vertellen en doorvertellen aan een volgende generatie doen ze erg goed in het Streekmuseum”. Over de lepel levertraan waren de kinderen wat minder positief. Bekijk de uitzending op zaterdag 24 maart 2018, om circa 16.30 uur. De herhaling is zondag 25 maart 2018 om circa 12.00 uur te zien, eveneens bij RTL 4.
20180312 afb rtl4 Streekmuseum

Subcategorieën

Back to Top