Flakkeenieuws.nl

  • Bijzondere poes in de boom
    Als er gebeld wordt naar de brandweer voor een poes in de boom dan geeft de meldkamer vaak het advies om een dag te wachten omdat veel poezen vanzelf weer uit de boom klauteren. Maar een bijzondere poes in Herkingen, gelijkend op een kleine tijger, was donderdag 27 april 2017, na twee dagen nog steeds niet uit de boom gekomen.
  • Zes inwoners Koninklijk onderscheiden tijdens de Lintjesregen
    Op woensdag 26 april 2017 verraste burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman zes inwoners van Goeree-Overflakkee. De burgemeester bezocht de decorandi thuis of op hun werk. De heer M. van 't Geloof uit Dirksland, de heer L.H. Rietdijk uit Sommelsdijk, de heer W.C. Melissant uit Middelharnis en de heer mr. C.N. Schuring uit Middelharnis werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heren T. Plooij uit Middelharnis en drs. J.H.A. Leenders, MSc uit Dirksland werden beiden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
  • Grote wapen en munitievondst in woning Ouddorp
    Een tip van een mogelijke opkoper van wapens was voor de politie reden om dinsdagmiddag 25 april 2017 een woning in Ouddorp te bezoeken. De politie stuitte op een zeer grote hoeveelheid munitie en enkele vuurwapens.

Nieuws

20170517 afb poster Parched2

De zaak Vlaskamp
Twee rechercheurs die fout op fout stapelen, krijgen een bijzondere zaak in handen. Ze moeten onderzoek doen naar de moord op de puissant rijke voetballer Gregory Vlaskamp. Vlaskamp is vermoord tijdens een feestje in zijn huis. Er waren gasten en personeel aanwezig. Wie heeft het gedaan en wat was het motief? Langzaam maar zeker wordt de zaak steeds ingewikkelder. De rechercheurs kunnen zich geen fout meer permitteren. Dit is hun laatste kans. De zaak Vlaskamp is uniek door zijn vorm. Het publiek mag verdachten ondervragen en naar huis sturen. Hierdoor is iedere voorstelling anders. De zaak Vlaskamp gaat over oordelen en hoe we daar toe komen. Een voorstelling vol improvisatie, aanstekelijke personages en hilarische scènes. Een spannende voorstelling (voor kids van ca. 10 jaar) om niet te missen!

20170422 afb hr De zaak Vlaskamp400

datum zaterdag 22 april 2017
locatie Diekhuus, Rabobankzaal – Beneden Zandpad 7, Middelharnis
aanvang 14.00 uur
entree € 10,00 / kassakaarten € 11,00
reserveren www.hetdiekhuus.nl

 De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert diverse cursussen, lezingen en concertreizen. Ditmaal organiseert zij op zaterdag 13 mei een bustocht naar Gouda met o.a. een bezoek aan Museum Gouda en de langste kerk van Nederland. Gouda, de laagst gelegen en daardoor ‘natste’ stad van Nederland, heeft haar ontstaan en vroege bloei te danken aan de ligging aan de rivieren de Hollandse IJssel en de Gouwe. Vanaf de twaalfde eeuw liep de scheepvaartroute van Vlaanderen naar Noord Europa dwars door het stadje en dat heeft haar geen windeieren gelegd. Allerlei sporen van dit bijzondere verleden zijn terug te vinden in en rond het historische centrum. In het alleroudste stadsgedeelte staat Museum Gouda. Het gebouw kent een eeuwenlange geschiedenis die begon in de dertiende eeuw als gasthuis bij een grafelijke hofstede. Bij die hofstede stond ook een klein familiekapelletje, dat is nu de beroemde Sint-Janskerk, de langste kerk van Nederland. En, natuurlijk, midden op de drukke, driehoekige Markt staat trots het fraaie gotische stadhuis, waar iedereen, bewoner of toerist altijd weer van onder de indruk is.

20170513 afb2 Gouda KCE

Subcategorieën

Back to Top