Flakkeenieuws.nl

  • Asbest vrijgekomen bij schuurbrand Dirksland
    Dinsdagmorgen 23 mei 2017 is een schuur volledig in vlammen is opgegaan. Het schuurtje stond aansluitend aan een braak liggend terrein aan het Korteweegje in Dirksland. Bij deze brand is asbest vrijgekomen.
  • GO-markt wordt ingericht in bibliotheek Middelharnis
    Schilders, bouwmensen, een elektricien en andere techneuten; er wordt hard gewerkt aan de inrichting van de GO-markt in de bibliotheek van Middelharnis. De GO-markt is de plaats waar iedere inwoner van Goeree-Overflakkee alle informatie over werk, werkgelegenheid, onderwijs en economie vindt en indien nodig ondersteuning krijgt bij het verwerven van betaald werk.
  • Uitslaande brand in bedrijfsverzamelgebouw
    Aan de Stationsweg in Oude-Tonge heeft in de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 mei 2017 brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw. De brand veroorzaakte flinke rookontwikkeling maar trok gelukkig richting het noorden en niet over Oude-Tonge zelf. Daarom was er relatief weinig overlast voor omwonenden.

Nieuws

In 2006 ontstond bij een bewoonster van de Prinses Marijkestraat uit Middelharnis het idee om samen met haar buren een rommelmarkt te organiseren. Een rommelmarkt met als doel weer wat ruimte op zolder te creëren en tevens de buren beter te leren kennen. Ze had niet voorzien dat haar idee uit zou groeien tot een groot opgezette rommelmarkt. Thans is de rommelmarkt in Middelharnis een jaarlijks terugkerend evenement voor de gehele buurt, waarbij buren van diverse leeftijden en achtergronden prettig met elkaar omgaan en zich daar persoonlijk ook voor inzetten. Dit jaar wordt de rommelmarkt alweer voor de 11e keer georganiseerd.
Zoekt u leuke spulletjes? Het is zaterdag 24 juni allemaal te vinden op de rommelmarkt in de Prinses Marijkestraat van Middelharnis. Maar u mag ook zelf deelnemen! De rommelmarkt “Van Rommelzolder tot Straatverkoop” gaat om 9 uur van start en duurt tot ± 15 uur.

Voor meer informatie of deelname kunt u contact opnemen met Wil Alberts, telefoonnummer (0187) 61 26 80.

20150620 afb rommelmarkt Marijkestraat

Beelden van Beelden is een project van Ada Overwater (stenen en beelden) en Hans Oosterom (digital creations).

Te zien tijdens de KunstKijk 2017 in Schuur Soldaat  locatie 16 in Stad aan het Haringvliet.

Voor meer informatie klik op de afbeelding:

2017 05 afb KunstKijk expo Hans en Ada

Kunstkijk 2017 op Goeree-Overflakkee wordt gehouden van woensdag 24 t/m zondag 28 mei. De opening zal plaatsvinden op woensdag 24 mei op de Elizabeth hoeve in Mellissant.

De locaties zijn deze dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Speciaal voor scholieren zijn de locaties op woensdag 24 mei al geopend vanaf 10.00 uur. Natuurlijk ook voor andere belangstellenden.

Voor meer informatie ga naar www.kunstkijk.com of klik op onderstaande afbeelding.

20170516 afb KunstKijk

Op vrijdag 19 mei spelen de leerlingen van Elly Bakker; blokfluit, Heleen DeWitte; viool & Ghislaine Voorrecht; harp een voorspeelavond in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis.

Tijdens deze voorspeelavond staat er een zeer gevarieerd programma op het menu. U kunt luisteren naar barokmuziek gespeeld op blokfluiten, Ierse traditionals op harp en een Libertango op strijkinstrumenten van het Flakkees strijkensemble. Binnen de drie afdelingen wordt er solistisch, in duo- of ensembleverband opgetreden. Ook zijn er diverse stijlen uit verschillende eeuwen te beluisteren. Enkele voorbeelden zijn: een Ierse traditional uit de middeleeuwen en filmmuziek uit de ‘Great Race’ door de harpisten. Ook zal muziek van Einaudi op harp te beluisteren zijn. Bij de violisten gaan we van Antonio Vivaldi naar een folksong uit Engeland en het strijkersensemble zal muziek van Glazunov uit Rusland laten horen, waarna ze doorgaan met muziek van Piazolla uit Argentinië. Het blokfluitensemble speelt enige delen uit een concert voor 4 altblokfluiten en Basso Continuo van Schikhardt naast nog eigentijds werk. Een heel scala aan instrumenten komt langs op deze avond: Violen, altviolen, cello, sopraan blokfluiten, alt blokfluiten , tenor- en basblokfluit en harpen! Alleen deze diversiteit aan instrumenten maakt het al de moeite waard om te komen luisteren. Daarbij nog het enthousiasme van de spelers en de docenten, is een succesrecept! U bent van harte welkom en we zien u graag, vrijdagavond 19 mei om 19.30 uur in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis.

logo MuziekGebouwGO

Subcategorieën

Back to Top