ALGEMENE INFORMATIE
Stichting ZIJN, Diekhuus
bezoekadres Beneden Zandpad 7, 3241 GA  Middelharnis
postadres Postbus 256, 3240 AG  Middelharnis

telefoon/e-mail
telefoon (0187) 48 24 00
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het Diekhuus is dé ontmoetingsplaats voor theater-, muziek- en filmliefhebbers op het eiland Goeree-Overflakkee. In 2013 is het Diekhuus compleet gerenoveerd en is er een prachtige theaterzaal gerealiseerd, compleet met theaterlicht en -geluid. De Rabobankzaal is tevens ook de filmzaal en beschikt over professionele filmapparatuur en een groot filmdoek. Hier bieden wij u een gevarieerd programma aan met cabaret, film, muziek, jeugdtheater en toneel.

openingstijden kassa aan de receptie van het Diekhuus
maandag t/m vrijdag 9.00 uur – 12.00 uur

aanvang voorstellingen (alle tijden zijn geldig tenzij anders vermeld)
avondvoorstellingen 20.15 uur
filmvoorstellingen 20.00 uur
kindertheater 14.00 uur
MuziekCafé (zondag) 15.00 uur

FoyerCafé Diekhuus
Een bezoek aan het Diekhuus is een echt avondje uit! Dit houdt niet op bij het bijwonen van een prachtige voorstelling. Onze Foyer is een half uur voor aanvang van de voorstellingen, tijdens de pauze en na afloop van de voorstelling open. Hier kunt u gezellig genieten van een hapje en drankje.

Aan tafel in het Diekhuus
Wilt u voor de voorstelling een hapje eten maar wel op tijd aanwezig zijn? Voor een aantal voorstellingen is een ‘eetarrangement’ mogelijk. Een ‘eetarrangement’ kost € 25,00 pp (excl. drankjes) en is eenvoudig via onze website www.hetdiekhuus.nl te reserveren. Het ‘eetarrangement’ wordt u aangeboden in onze gezellige foyer en heeft een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het eetarrangement herkent u via het logo van Bij Elles: 

Zaalverhuur Diekhuus
Sociaal Cultureel Centrum het Diekhuus is centraal gelegen op het mooie eiland Goeree-Overflakkee, in het centrum van Middelharnis. Wij zijn in het bezit van een prachtige theaterzaal en beschikken over een goede horecavoorziening.

Daarnaast beschikken wij over meerdere zalen die u kunt huren voor onder andere vergaderingen, workshops en cursussen. Uiteraard is het ook mogelijk onze Rabobankzaal te huren. Wilt u meer informatie over verhuur van een inspirerende omgeving mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons (0187) 48 24 00. Wij zijn u graag van dienst.

De foyer van het Diekhuus

De theaterzaal, de Rabobankzaal

Zaal 6

Vrijwilligersteam
Uw avondje uit wordt mede mogelijk gemaakt door een enthousiaste groep vrijwilligers.  
U komt onder andere vrijwilligers tegen in het Diekhuus bij de kaartcontrole, kaartverkoop, als gastvrouw/heer en achter de bar. Ook achter de schermen zijn zij actief, programmering, koken voor artiesten, pr en film- en theatertechniek.

Zonder hen geen theater/film/muziek in het Diekhuus. We proberen gebruik te maken van de interesses en kwaliteiten van elke vrijwilliger.

Wilt u het team versterken met uw in breng? Neem dan contact op met Piroska de Mos of Tanja Nieuwpoort via telefoon (0187) 48 24 00 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kaartverkoop
Het volledige programma van het Diekhuus zoals vermeld in dit programmaboekje staat ook op internet. Hier vindt u ook steeds de meest recente informatie. Via www.hetdiekhuus.nl  treft u een overzicht van alle voorstellingen en kunt u toegangskaarten bestellen. Dit kan 24 uur per dag.

Via www.hetdiekhuus.nl kunt u toegangskaarten eenvoudig bestellen. U kiest de gewenste voorstelling, het aantal kaarten en rekent af via iDEAL. Vervolgens ontvangt u via e-mail een pdf bestand met uw toegangskaarten die u thuis zelf moet printen. De kosten voor een toegangskaart is inclusief administratiekosten.

Indien u niet via internet wilt bestellen is het mogelijk de kaarten aan de receptie van het Diekhuus te kopen. Dit kan van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Omdat het niet mogelijk is te pinnen in het Diekhuus moet u contant afrekenen. Kaarten worden ter plaatse voor u geprint. Het kopen van toegangskaarten aan de receptie is € 0,50 duurder dan het kopen van kaarten via internet.

Uiteraard is het ook mogelijk toegangskaarten voor een voorstelling te kopen aan de kassa, die een half uur voor aanvang van een voorstelling open is. Kaarten aan de kassa zijn € 1,00 duurder dan het kopen van kaarten via internet.

Filmhuis
Toegangskaarten voor het filmhuis zijn altijd dezelfde prijs namelijk € 6,50 voor niet leden en € 5,00 voor leden, uiteraard alleen op vertoon van uw lidmaatschapspasje. Aan de kassa, die een half uur voor aanvang open gaat kost een toegangskaart € 0,50 duurder dan het kopen van een kaart via internet

Diekhuus KnipKaart
De Diekhuus KnipKaart is verkrijgbaar aan de receptie en aan de kassa van het Diekhuus en is te gebruiken als betaalmiddel voor voorstellingen in het Diekhuus. Knipkaarten zijn verkrijgbaar met een waarde van € 10,00 -  € 15,00 -  € 25,00 of € 50,00. De Diekhuus KnipKaart is alleen geldig voor voorstellingen in het Diekhuus en niet inwisselbaar voor contant geld en/of horeca. TIP: De Diekhuus KnipKaart is uitermate geschikt als relatie- of personeelgeschenk!

U kunt de Diekhuus KnipKaart ook gebruiken bij het online kopen van toegangskaarten. Op onze online ticket service staat bij iedere voorstelling duidelijk omschreven hoe u dat moet doen. Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust. Wij helpen u graag.

Kaarten gekocht maar onverhoopt verhinderd?
Tot 48 uur voor de voorstelling kunnen toegangskaarten geruild worden voor een andere voorstelling in hetzelfde seizoen of ingewisseld worden voor een Diekhuus Knipkaart. Bij inwisselen van een knipkaart worden de administratiekosten per toegangskaart in mindering gebracht. Dit tegoed is niet inwisselbaar voor contanten. Er zijn geen annuleringkosten. Annuleren kan zowel per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  telefoon (0187) 48 24 00 of een persoonlijk bezoek aan onze receptie – Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.

Voorstelling geannuleerd?
Helaas kan het voorkomen dat een voorstelling door omstandigheden moet worden geannuleerd. Wij zullen er dan alles aan doen u tijdig te informeren. Heeft u kaarten gekocht via onze online ticketservice www.hetdiekhuus.nl dan zullen wij u per e-mail informeren. Degene die toegangskaarten aan de receptie van het Diekhuus hebben gekocht zullen per e-mail of telefonisch op de hoogte worden gebracht. U ontvangt uw aankoopbedrag terug.

Op www.hetdiekhuus.nl treft u het laatste nieuws aan over onze voorstellingen.

Mindervaliden
Het Diekhuus is goed bereikbaar voor bezoekers in een rolstoel. Speciaal voor hen kan in de zaal een beperkt aantal plaatsen worden vrijgemaakt. Mocht u hiervan gebruik willen maken dan dient u dit door te geven aan de receptie van het Diekhuus, bereikbaar via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon (0187) 48 24 00. Het is helaas niet mogelijk om begeleiders gratis de voorstellingen te laten bezoeken.

Garderobe
U vindt de garderobe bij de ingang van de Rabobankzaal.

Opnames maken tijdens een voorstelling
Het is niet toegestaan om tijdens een voorstelling foto’s te maken, te filmen of geluidsopnames te maken.

Mobiele telefoon
Wij verzoeken alle bezoekers van onze theaterzaal hun mobiele telefoon uit te zetten voorafgaand aan de voorstelling.

Parkeren
Naast het Diekhuus is er een kleine parkeerplaats aanwezig, let wel op dat u van 9.00 t/m 17.00 uur uw blauwe parkeerschijf gebruikt, op vrijdag is dat tot 21.00 uur. De blauwe parkeerschijf is op deze parkeerkaart 2 uur geldig.

Achter Winkelcentrum D’n Diek is voldoende gratis parkeergelegenheid. De parkeerterreinen Spuiplein en Herman Heijermanssingel bieden voldoende parkeerruimte voor onbeperkte tijd. U kunt eenvoudig via diverse opgangen tussen de winkelpanden door het Diekhuus te voet bereiken. De parkeerterreinen  

Back to Top