De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert diverse cursussen, lezingen en concertreizen. Ditmaal organiseert zij op zaterdag 13 mei een bustocht naar Gouda met o.a. een bezoek aan Museum Gouda en de langste kerk van Nederland. Gouda, de laagst gelegen en daardoor ‘natste’ stad van Nederland, heeft haar ontstaan en vroege bloei te danken aan de ligging aan de rivieren de Hollandse IJssel en de Gouwe. Vanaf de twaalfde eeuw liep de scheepvaartroute van Vlaanderen naar Noord Europa dwars door het stadje en dat heeft haar geen windeieren gelegd. Allerlei sporen van dit bijzondere verleden zijn terug te vinden in en rond het historische centrum. In het alleroudste stadsgedeelte staat Museum Gouda. Het gebouw kent een eeuwenlange geschiedenis die begon in de dertiende eeuw als gasthuis bij een grafelijke hofstede. Bij die hofstede stond ook een klein familiekapelletje, dat is nu de beroemde Sint-Janskerk, de langste kerk van Nederland. En, natuurlijk, midden op de drukke, driehoekige Markt staat trots het fraaie gotische stadhuis, waar iedereen, bewoner of toerist altijd weer van onder de indruk is.

20170513 afb2 Gouda KCE

Het programma van deze dag ziet er als volgt uit: 08.30 uur vertrek vanaf de garage van Mijnders in Melissant en aansluitend busstation Oude Tonge. 10.00 uur koffie Gouda, 11.30 uur rondleiding door museum met haar bijzondere collecties zoals het Gouds plateel, 19e -eeuwse schilderkunst (Barbizon en Haagse School) en 16e eeuwse altaarstukken. 12.30 uur Vrij voor lunch. 14.30 uur Bezoek kerk. De wereldberoemde Sint Janskerk met haar meer dan zeventig ‘Goudse glazen’ (waaronder die van Filips II en Margaretha van Parma van elk liefst 22 meter hoog!) kunt u zelfstandig gaan bekijken, maar ook eventueel met gids. 15.30 uur Een stadswandeling onder begeleiding van een gids met speciale aandacht voor het waterrijke verleden van Gouda, maar waar uiteraard ook de Goudse pijp en de Goudse kaas en kaars aan bod komen. 17.00 uur Vertrek uit Gouda naar Flakkee.

De kosten voor deze dag naar Gouda bedraagt slechts € 50, - p.p. incl. busreis, entree, rondleiding.
Aanmelden of informatie bij Drewes Boerema: 0187-603406 of 06-19641530. Aanmelden kan ook via de website of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vol is vol.

banner VSB Fonds

Back to Top