Nu de zomer zich al zo heeft aangeboden openen we deze zomerse uitgave met een Zomergedicht. Ook maakt U weer kennis met gedichten van de “Reizende Dichters” en gastschrijvers. De coverfoto is van Herman Maas.

20170615 CoverOOGO

O zomeravond, smachtend neergevlijd
op 't gele veld, in 't Westen goudgetint...
Teerkreunend ruisen van de avondwind,
die langs de vlakte in zware weemoed glijdt...
O melodie uit lang verleden tijd,
waarvan ik zin noch woorden wedervind...

O rust, o stilte, blauwige avonddoom!
Doorzichtig ligt ge op verre velden neer...
Zo schouwt mijn geest de beelden van weleer
door 't wazig scheemren van een weke droom
.
't Verleden rimpelt, onbepaald en loom,
- verzonken stad in 't stilgevallen meer.

Prosper van Langendonck
geboren op 15 maart 1862 en overleden in Brussel op 7 november 1920.

Cora de Boed droomt van mooie zomers op een bankje op de dijk.Lauweris loog tegen de regenboog en verzon de horizon. Anne Hanse vertrouwt op een adelaar en blijft bij zichzelf. Bij Greta Lugtmeier drinkt het zoemvolk dorstig bloesem. Fred Hoogervorst beziet zijn opgedane ervaringen spiritueel. Marian Kortekaas loopt in het zweet met pareltjes op haar wimpers. Frouke Bienenfelt staat vredig stil bij het water. Mieke van den Tol roert in het levensvat het kwaad en verdriet ten onder. Magda Haan voelt knerpende schelpen bij elke tred. Aad Dorsman schrijft dat de zon niet altijd schijnt maar soms wel in hun hart. Bij Jolanda Holleman is de ballerina uit het doosje scheefgezakt en twinkelt niet meer. De klok van Catherina van Vliet staat stil ondanks het vervangen van de batterij. Tino van Kampen beleeft ook een droom, die van zijn vriend, een groot wielerliefhebber en dan met name in België, het wielerland bij uitstek. Voor Niels Snoek is haar teer gewicht goud waard.

Het tijdschrift is te koop bij diverse adressen op Goeree-Overflakkee, maar U kunt ook abonnee worden. Wanneer U 12 euro overmaakt op rekening NL17INGB0004644268 t.n.v. De Reizende Dichters, Dirksland met vermelding abonnement en uw postadres krijgt U het tijdschrift vol poëzie, verhalen vier keer per jaar thuisgestuurd.

banner VSB Fonds

Back to Top