Het is niet alleen examentijd geweest op de middelbare scholen. Op 10 juni 2017 hebben ook ruim twintig leerlingen van het muziekgebouw Goeree-Overflakkee muziekexamen gedaan. Bij zo’n examen wordt er een theoretisch deel afgenomen met vragen over de algemene muziekleer maar ook met luisteroefeningen. Er wordt ook een praktisch examen afgenomen waarbij de leerlingen mooie muziekstukken mogen spelen, op het eerste gezicht een stukje moeten spelen en ook zelfs een stuk uit het hoofd. Hierbij wordt gelet op o.a. techniek, zuiverheid, toonkwaliteit en algemene muzikaliteit. Bij het examen op 10 juni hebben alleen de leerlingen die op harmonie-, fanfare-, of brassband instrumenten spelen meegedaan. De komende tijd doen ook nog heel veel anderen kinderen van het muziekgebouw examen, die andere instrumenten dan een hafabra instrument bespelen. We hopen dat deze kinderen het net zo goed gaan doen, want deze week werd bekend dat alle hafabra leerlingen geslaagd zijn!

20170629 afb MuziekGebouwGeslaagd

We willen Ruben van de Klooster, Niels Donselaar, Rosemarijn Tanis, Femke Mooijaart en Celia Meijer op trompet, Amran-Boaz Brandwijk, William Klepper, Anne van der Veer, Manita Verbiest en Rianne van Nieuwenhuizen op bugel, Aron Visscher op bariton, Stijn Mol op trombone en Geanne Grinwis, Emmely Mosterd, Marith Troost, Judith Koese en Zoë Wielaar op saxofoon feliciteren met het behalen van hun A-diploma!
Voor het B-diploma zijn Pieter van Loon op euphonium en Anke Brederveld, Gert Versluis en Karlijn Braber op bugel geslaagd, van harte gefeliciteerd! Diederik van Steenbeek heeft zelfs zijn C-diploma gehaald op Bugel, evenals Rune bal op saxofoon, wat een mooie prestatie, proficiat!
Ook de docenten, André Leer, Ralf Godrie, Inge Kegel-Verbraak, Margriet Smits en Machiel de Kruijf, van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat van jullie leerlingen!

Naast het behalen van het A,B, of C-diploma is het allerhoogste amateur niveau het behalen van het D-diploma. Mocht u, of misschien de leerlingen die net een diploma op zak hebben, dit willen bijwonen dan kan dat! Op dinsdag 4 juli zal Timon van Dieren (18) zijn D-examen afleggen op piano én orgel. Tijdens een uurtje muziek neemt hij alle luisteraars mee naar Bach, Franck, Prokofjev en Poulenc. Het concert begint op 18.00 uur en vindt plaats in de kerk van de Doopgezinde Gemeente te Ouddorp. De toegang is gratis.

Bij het muziekgebouw is er trouwens altijd plaats voor nieuwe leerlingen, van alle leeftijden. Wil u, of iemand die u kent ook graag een nieuw instrument leren bespelen, aan het zangtalent werken of nog beter worden in een bepaald instrument? Gaat u naar www.muziekgebouwgo.nl of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

banner VSB Fonds

Back to Top