Zaterdag 7 oktober nodigen de Reizende Dichters U uit voor een Literair Café  in “de Zwaluw” in Sommelsdijk.

20171007 afb LiterairCafe ReizendeDichters

Dit keer treden veel “Reizende Dichters” op, met elk een eigen stijl van dichten en optreden o.a.: 
Anne Hanse, voor Anne is dichten zoiets als spelen met woorden. De woorden lopen soms zo uit haar pen, die zich dan vormen tot zinnen en als vanzelf een gedicht doen ontstaan. 
Jolanda Holleman, bij Jolanda komt de tekst vaak zomaar aanwaaien en is ze nu en dan uren aan het ‘bijslijpen’ om alles kloppend te krijgen. Taal is haar grote passie. Ze haalt inspiratie uit geloof in God, uit de natuur, muziek en wat ze om zich heen ziet gebeuren. 
Mieke van den Tol, Mieke schrijft verhalen en gedichten op verschillende websites en is lid van een Nederlandse schrijversgroep.

Magda Haan, Het dichten is voor Magda een onderdeel van haar leven en een manier om gevoelens te verwoorden. De natuur is een voortdurende inspiratiebron maar ook de beleving van wat er om haar heen gebeurt.
Marian Kortekaas, dichten is voor Marian een uiting in woorden van belevenissen in zijn fijnste vorm. Het mooiste van gedichten schrijven is dat ze diep bij haar emotie komt. Ze verwoordt wat haar raakt, verwonderd en wat ze bewondert.
Aart Dorsman, was 30 jaar uitvoerder in een bouwbedrijf. Daarnaast was hij leerkracht op diverse scholen. Is gaan dichten toen de tijd het toeliet. Aart heeft veel gedichten over “de Watersnood” geschreven en is daarmee erg begaan.

Gastdichters zijn deze keer:


Yvonne van der Laan:
 Schrijfster, kunstenares, Yvonne maakt voelbare kunst voor blinden en slechtzienden met voelbare kleuren-materialen van de Taktila Methode. Ook bekend van haar boek “De positiefjes”. 
Nel Saarloos: Kunstenares van kleur-rijke schilderijen, schrijft gedichten in het Flakkeese dialect en is betrokken bij de Reizende Dichters als gastdichter.
Erika De Stercke: Komt uit Gent, volgde literaire creatie aan de academie te Deinze, afdeling Woord. Trad op als gastdichteres bij Simon Vinkenoog in 2008 bij festival 'Onbederflijk Vers' te Nijmegen. Treed regelmatig op in België en Nederland bij open podia.

Open podium met optredens van Ben Westdijk en Tannie van Eck.

Muzikale intermezzo’s worden verzorgd door Lucia Hakbijl, singer-songwriter.

Gastheer is Herman Maas. Lowie van Eck en Greta Lugtmeier zullen als sneldichter de middag samenvatten.

Het Literaire Café vindt plaats op 7 oktober in wijkgebouw de Zwaluw in het Appartementencomplex “Den Hoogen Caemer” in Sommelsdijk.
Inloop 13.30 uur en opening 14.00 uur en slot 16.00 uur
Adres: Sperwer 55 Sommelsdijk

banner VSB Fonds

Back to Top