Woensdag 27 september de veel besproken documentaire JESSE in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis. Na alle commotie rondom de documentaire over Jesse Klaver besloot BNNVARA de geplande tv-uitzending te schrappen. Aanleiding hiervoor was ophef over de maker van de documentaire, Joey Boink, die tijdens de campagne zelf voor de partij actief was. De documentaire Jesse laat fractievoorzitter Jesse Klaver zien middenin de spannende verkiezingsstrijd van GroenLinks. In nog niet eerder vertoonde beelden zien we van dichtbij hoe Jesse met zijn team debatten voorbereidt en kleine overwinningen viert. Naast zijn directe collega’s houdt Jesse ook zijn familie dicht bij zich tijdens de campagne; echtgenote Jolein reist mee en na elk optreden belt hij met zijn moeder Marcella, die hem onvoorwaardelijk steunt.

20170927 afbaff Jesse500

Sinds Jesse’s aantreden stijgt GroenLinks in de peilingen en zijn beweging krijgt duizenden jongeren op de been. Maar met zijn populariteit neemt ook de kritiek toe: Jesse Klaver is te jong en onervaren. Hij is niet authentiek en gedraagt zich als een popster, niet als politicus.
Op de verkiezingsavond behaalt GroenLinks een historische winst. Achter de schermen is Jesse teleurgesteld, want hij weet dat zijn gedroomde kabinet er niet zal komen. Terwijl Jesse midden in de formatie zit, krijgt hij een enorme klap te verwerken wanneer zijn moeder plotseling overlijdt.

Een jaar lang volgde filmmaker Joey Boink voor GroenLinks-politicus Jesse Klaver. Als lid van het kernteam van de campagne ontstaat er een hechte band tussen Joey en Jesse. Joey besluit een documentaire te maken over Jesse en de campagne, en laat de camera een jaar lang achter de schermen doordraaien.

Diekhuus, Rabobankzaal - Beneden Zandpad 7 in Middelharnis.
woensdag 27 september 2017
€ 6,50 / Filmhuisleden € 5,00 / speciaal

banner VSB Fonds

Back to Top