Geluk, dat is het thema van het tweede literaire café van De Reizende Dichters op zaterdag 7 april in wijkgebouw De Zwaluw. Dit thema zal als een rode draad door het programma lopen, mede door gedichten die de Gastdichters en leden van De Reizende Dichters zullen voordragen. Laat U verrassen tijdens het optreden! Het vindt plaats in wijkgebouw De Zwaluw” in appartementengebouw “Den Hoogen Caemer” in Sommelsdijk. Graag stellen wij de Gastdichters aan U voor o.a.

20180407 afb reizendeDichters

Marijke van Geest
Marijke van Geest is geboren in 1953 in een Westlands gezin met acht kinderen. Zij groeide tweetalig op en bracht een deel van haar jeugd in Duitsland door. Haar liefde voor poëzie ontstond rond haar vijftiende jaar. Schrijven werd een manier om haar gevoelens onder woorden te brengen. Zij laat zich inspireren door de natuur en door haar observaties van het leven. Haar gedichten weerspiegelen haar levensritme. In 2013 debuteerde zij met haar poëziebundel ‘Geestgrond’. Sindsdien is zij regelmatig te beluisteren op poëziepodia in de regio en ver daarbuiten. In 2015 was zij een van de oprichters van schrijverscollectief ‘Schrijvers tussen de Kassen’ waarin vijftig Westlandse schrijvers en dichters zich inmiddels verenigd hebben. In 2016 werd zij benoemd tot eerste Westlandse steekdichter en bracht zij haar tweede bundel ‘Gat in de straat’ uit. Haar derde bundel ‘Helemaal Goud’ verschijnt op 15 maart 2018 en bevat de gedichten die zij als streekdichter schreef.

Rob Hilz
Rob Hilz is wijkdichter te Schiebroek-Hillegersberg. Een statige welbespraakte grootse dichter die geen blad voor de mond neemt. Hij weet je mee te nemen in zijn gedichten naar duistere paradijselijke plekken op aarde en je te ontroeren en te raken. Krachtige ferme taal over leven en dood en de prachtige liefde. De schoonheid van de lelijkheid, het zit er allemaal in. Hij is tevens fotograaf en architect.

De muzikale intermezzo’s wordt verzorgd door Jacqueline Edeling
Vorig jaar (2017) trad Jacqueline Edeling ook op het eerste literair café van De Reizende Dichters. Het werd een middag om nooit te vergeten. Later was ze ook te gast bij Kunstkijk en deelde wederom haar liefde voor klanken en muziek met het publiek, wij zijn ontzettend blij dat we haar weer mogen verwelkomen om te genieten van haar accordeon en bandoneon. Ze is expert op het gebied van balginstrumenten. Jacqueline speelt bijna ieder balginstrument in iedere denkbare stijl. Een definitieve keuze voor tango heeft voor een complete toewijding voor het bandoneon gezorgd. Zij treedt op in bekende concertzalen, zowel in Nederland, als daarbuiten, solo en met verschillende orkesten, operaprojecten, alsook in enkele professionele tangogroepen. Jacqueline speelt en arrangeert muziek in Fuego Latino en heeft haar eigen solo theatershow. Jaqueline neemt ons op vrolijke soms wat ingetogen wijze mee op wereldreis met muziek uit Frankrijk, Engeland, Ierland, Italië en Argentinië. Reis gezellig met ons mee 🎶.

Gastheer Herman Maas
Het literaire café begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30.
Inloop vanaf 13.30 uur.
Sperwer 55, Sommelsdijk
entree gratis

banner VSB Fonds

Back to Top