Geluk is ditmaal het thema. Ieder mens heeft een beetje geluk nodig en hopelijk roepen de gedichten van de Reizende Dichters en gastschrijvers ook bij U een geluksmomentje op. Geluk kan voor iedereen anders ingevuld zijn maar er zijn genoeg kleine geluksmomentjes als je ze maar ziet. Ook de coverfoto van Jaap Peeman straalt Lente-geluk uit. De fruitbomen die in bloei staan bij een boerderij op de Kraaijerdijk in Melissant met op de achtergrond een blauwe lucht met wolkjes kunnen een geluksgevoel oproepen. 

20180403 afb OOGOCover

Zo vertelt Cora de Boed in het voorwoord dat niemand zonder geluk kan en hoeveel verschillende betekenissen het kan hebben. Het kan in grote dingen zitten zoals een fortuin bezitten of een lang leven maar ook een goed gevoel hebben want geluk heeft ook met emoties te maken.

Marian Kortekaas geniet van de eerste zwaluwen en het roodborstje dat na de winter tegen het raam tikt. Greta Lugtmeier geniet van de liefde van muziek en het geeft haar vleugels van een nieuw begonnen dag. Annette van Riel geniet van haar gemakkelijke stoel die haar omsluit en kan laten genieten in rust. Tino van Kampen schrijft dat geluk een gevoelservaring is. Het vereist namelijk de juiste verhouding tussen gevoel en ratio en dat je er uren over kan praten.

Zoals altijd kan Frouke Bienefelt in haar eigen stijl ons laten voelen dat de gelukfactor in kleine dingen ligt en de grondslag in je hart momentjes van ongekend geluk zijn. De wijsheid in het weten en de kracht van de stilte bepaalt voor Catherine van Vliet het doel of keuze.
Lowie van Eck probeert geluk te vinden in antwoorden van de puzzelstukken en zijn gevoelens te verwoorden. Magda Haan vraagt zich af of je geluk misschien kan kopen of automatiseren. Anne Hanse voelt zich uitgedaagd om jong te blijven, een rimpel meer of minder kan het geluk niet verstoren. Het overlopen van grint in het gras en dat zijn ogen ruitjes als matglas zien zijn voor Niels Snoek een vervliegend geluksmoment.
Fred Hoogervorst is dankbaar over wat het leven neemt en biedt ondanks spanning en pijn.
Jolanda Holleman sjokkend in haar badjas en niets hoeft, dat is als een warme deken voor haarzelf. De liefde van muziek bij het ontwaken geeft Aart Dorsman vleugels en zin in het leven.

Het tijdschrift is te koop bij diverse adressen op Goeree-Overflakkee, maar U kunt ook abonnee worden. Wanneer U 12 euro overmaakt op rekening NL17INGB0004644268 t.n.v. De Reizende Dichters, Dirksland met vermelding abonnement en uw postadres krijgt U het tijdschrift vol poëzie, verhalen vier keer per jaar thuisgestuurd.

banner VSB Fonds

Back to Top