Sinds 2018 daagt Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta iedereen maandelijks uit om een boek te lezen dat je misschien niet zo snel zelf zou kiezen. Ruim 200 leden discussiëren hierover op de  Facebookpagina Bookchallenge 2018. Het is voor lezers vaak lastig om te beginnen aan een boek van een, voor hen, onbekende schrijver of een niet alledaags genre of onderwerp. Veelal blijven lezers ronddraaien in hetzelfde kringetje. Daar bracht Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in 2018 verandering in met de Bookchallenge. De uitdagingen worden gepubliceerd op de Facebookpagina Bookchallenge, in een persbericht en op een poster in de Bibliotheek. Op de Facebookpagina kan er gediscussieerd worden over de boeken en kunnen er nog nieuwe leesideeën worden opgedaan. Meedoen aan de Bookchallenge is gratis en verplicht tot niets. Een maand geen tijd/zin? Dan sla je toch gewoon een keer over?

Februari is de kortste maand van het jaar! Daarom deze maand een wat kortere challenge J. Lees deze maand een verhalenbundel of verzameling columns. We hebben je alvast een handje geholpen en in de bibliotheek een selectie voor je klaargezet!

boek challenge bibliotheek

Daarnaast vindt op zondag 10 februari het eerste Live event van de Bookchallenge plaats; ter ere van het 1-jarig bestaan. Tijdens deze middag worden er drie boeken besproken tijdens een open leeskring en kan er gekozen worden uit één van de drie aangeboden activiteiten. Zo kun je aanschuiven bij de film naar het boek “De Boekwinkel” en worden er twee workshops gegeven: handletteren en schrijven. Daarnaast proost Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta graag met alle leden op een nieuw jaar, vol leesuitdagingen!

Cultuurhuis Nieuwe Veste |Bookchallenge Live: zondag 10 februari | tijd 13.00 – 17.00 uur | toegang € 5,-

Plaatsen reserveren; aan de balie in de Bibliotheek of via www.bzhd.nl/activiteiten

Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!

Kijk voor ons complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten
Volg de bibliotheek via facebook.com/bibliotheekzhd  en twitter.com/bibliotheekzhd

banner VSB Fonds

Back to Top