Het is bijna weer zover. De leukste tijd van het jaar! Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas aan in Middelharnis. Natuurlijk moeten de Sint en zijn Pietjes weer ergens kunnen oefenen én logeren. Alle pietjes zijn op woensdagmiddag 20 en 27 november van harte welkom in het Pietenhuis om te komen oefenen op hun Pietentaken. Op diezelfde middagen is het Sinterklaashuis geopend in het Streekmuseum. Hier kun je stiekem even een kijkje nemen in de slaapkamer van Sint. De organisatie dit jaar is in handen van de Lady’s Circle, Zuidwester en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Gemeente Goeree-Overflakkee.

2019 11 afb Pietenhuis Streekmuseum

Pietenhuis
Dit jaar is het Pietenhuis te vinden in Brasserie Dok16 op het terrein van Hernesseroord in Middelharnis. Daar kan op woensdag 20 en 27 november geoefend worden voor het grote Sinterklaasfeest. Je kunt knutselen en pepernoten maken en uiteraard komt muziekpiet ook gezellig langs. Er is zelfs een pietenparcours! Dan nog even schminken en als je goed je best hebt gedaan, dan ontvang je een heus Pietendiploma. En uiteraard moet je even gaan kijken in de woonkamer van de Pieten!

Er zijn drie rondes van een uur: om 13:30, 14:30 en 15:30 uur.

Voor €3,50 mogen de kinderen naar binnen. De opbrengst hiervan gaat volledig naar …..

Er is een max van 50 kinderen per shift. Vol = vol. Kaarten zijn online verkrijgbaar via de link op de facebookpagina van het Pietenhuis.

Honger en dorst gekregen? Dok16 is met een beperkte kaart open op beide woensdagen.

Oh en pssst, wil je weten waar Sinterklaas slaapt? Ga na elke shift mee met een leuke tram achter een trekkertje naar het Sinterklaashuis in Sommelsdijk!

 

Sinterklaashuis
De slaapkamer van Sint is in het Streekmuseum te vinden. Sinterklaas wordt ten slotte ook een dagje ouder en hij vond maar weinig rust tussen al die drukke pietjes in het Pietenhuis. Hij slaapt daar in de bedstede. Of was het door het gesnurk van de Sint dat hij niet meer mocht slapen bij de Pieten??

Kom gluren in de slaapkamer van Sinterklaas en neem vooral je schoen mee. Dit kan op woensdagmiddag 20 en 27 november voor slechts € 2,50 per kind. Ouders mogen gratis het museum bezoeken. De schoen is vrijdag 22 november en 29 november weer op te halen van 14:00 tot 18.30 uur. Sinterklaas is dan als het goed is wakker en kijkt uit naar ieders komst. Ga op de foto met Sinterklaas en zing een liedje voor hem. Het entree voor het museum is bij het ophalen van de schoen gratis. Ouders mogen die dag ook gratis naar binnen om te slepen met de schoenen en het leuke cadeau wat erin zit.

Vervoer
Om de jonge bezoekers deze twee woensdagen van alle gemakken te voorzien, rijdt er een leuke tram achter een trekkertje tussen beide locaties. Bij het Sinterklaashuis (Marktveld Sommelsdijk) start het trekkertje en rijdt naar het Pietenhuis op het terrein van Hernesseroord en weer terug.

14:00 uur vertrek vanaf Streekmuseum

14:35 uur vertrek vanaf Dok16

15:00 uur vertrek vanaf Streekmuseum

15:35 uur vertrek vanaf Dok16

16:00 uur vertrek vanaf Streekmuseum

16:35 uur vertrek vanaf Dok16

banner VSB Fonds

Back to Top