De Geheugenbibliotheek is een speciale boekencollectie in de bibliotheekvestigingen Middelharnis, Ouddorp en Oude Tonge over dementie. Niet alleen voor mensen die lijden aan (beginnende) dementie, maar ook voor familie, professionals en andere belangstellenden. Elke eerste dinsdag van de maand van 14.00-15.00 uur wordt in vestiging Middelharnis tevens een spreekuur verzorgd door casemanagers van de Ketenzorgdementie waar u terecht kunt met allerlei vragen. Elke maand zet de bibliotheek een boek van de Geheugenbibliotheek in de spotlight. Deze maand is dat De activiteitengids van Monika Eberhart.

20200128 afb Boek Geheugenbibliotheek Activiteitengids jan2020

Dementie is een progressieve ziekte. Door actief bezig te blijven kan het ziekteproces wat vertraagd worden. Eerst worden verschillende soorten dementie besproken en vervolgens ruim tweehonderd activiteiten om samen te doen met mensen die lijden aan dementie. Dat varieert van wandelen, dansen, gedichten schrijven, vlinders maken, popcorn maken en picknicken tot geuren herkennen, snoezelen, sjoelen, ijs maken en zwemmen. Tot slot wordt ingegaan op mensen met een verstandelijke beperking, hoogbegaafden en migranten met dementie.

Dit boek en nog veel meer titels over dementie kunt u lenen in de bibliotheek. Ook als u geen lid bent. Voor meer informatie: www.bzhd.nl

banner VSB Fonds

Back to Top