Lekker blijven lezen? Vraag een verrassingspakket aan bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta
Nu ook de bibliotheek, volgens de regels van de overheid, minimaal tot 28 april gesloten is, zet Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta haar dienstverlening op verrassende wijze voort. Zo kunnen leden sinds deze week op www.bzhd.nl een verrassingspakket met 3 boeken in een genre naar keuze aanvragen. Ook voor de gereserveerde boeken, die de afgelopen periode niet afgehaald konden worden, heeft de bibliotheek een oplossing gevonden. Leden worden gebeld dat het gereserveerde materiaal op een bepaald tijdstip voor hen klaar staat.

20141020 bieb logo BZHD

 

Tijdelijk geen inschrijfkosten bij het (gratis) jeugdlidmaatschap
In de regio is de bibliotheek heel actief in de samenwerking met scholen en voorscholen. Op veel scholen is een inpandige bibliotheek, de Bibliotheek op school, waar leerlingen boeken kunnen lenen De leesconsulenten van de bibliotheek ondersteunen structureel alle kinderen, leerkrachten en ouders op het gebied van lees- en mediaonderwijs. Ook dit is tijdelijk niet mogelijk, maar de leesconsulenten delen op social media onder de naam BiebTV elke dag een leuke tip of opdracht voor kinderen. Ook leerkrachten en pedagogisch medewerkers krijgen via een wekelijkse nieuwsbrief lesideeën, boekentips, workshops e.d. toegestuurd! Daarbij rekent de bibliotheek tijdelijk geen inschrijfgeld voor het jeugdlidmaatschap voor 0 tot 17 jaar zodat e-books geleend kunnen worden van de ‘normale’ bibliotheek. Lid worden kan via de website www.bzhd.nl

 

Op zoek naar een boek? Volg het digitaal spreekuur van dokter Leesplezier!
Tijdens een digitaal spreekuur helpt dokter Leesplezier kinderen en hun ouders om het juiste boek te vinden in de (online)bibliotheek om zo het leesplezier aan te wakkeren. Zou dokter Leesplezier eerst een bezoek brengen aan de vestigingen van de bibliotheek om zijn patiënten te helpen, nu gaat de dokter aan de slag via Skype. Natuurlijk in doktersjas en bijpassende bril!  Vanaf donderdag 9 april houdt dr. Leesplezier elke dinsdag en donderdag tussen 15.00 en 16.00 uur consult. Meer informatie staat op de website van de bibliotheek.


E-books en luisterboeken altijd beschikbaar
Online is het altijd mogelijk om e-books en luisterboeken te lenen. Daarnaast komt binnenkort een nieuwe app uit, de Thuisbieb, waar 100 gratis populaire e-books beschikbaar zijn voor leden én niet-leden. De website van de bibliotheek biedt alle informatie over online lenen, leren en nog veel meer.

BookChallenge April

Zin in een challenge? Doe dan eens mee aan de Bookchallenge van de bibliotheek! Iedere maand wordt er in de Facebookgroep “Bookchallenge 2020” een nieuwe leesuitdaging gedeeld. Vanwege het coronavirus zijn de bibliotheken helaas gesloten, daarom mag je deze maand kiezen uit drie challenges (of je doet ze alledrie J) . De challenge voor april is als volgt:  Herlees deze maand een boek uit je eigen kast,  lees een e-book of luister een boek via www.onlinebibliotheek.nl. Meedoen aan de Bookchallenge is gratis en verplicht tot niets. Wil je op de hoogte blijven van alles rondom de Bookchallenge, “like” dan de Facebookpagina van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, wordt lid van de Facebookgroep en lees mee!

Tot ziens in de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta!
Volg de bibliotheek via facebook.com/bibliotheekzhd  en instagram.com/bibliotheekzhd

banner VSB Fonds

Back to Top