Middelharnis – Net voor de lock-down kregen de deelnemers van de lesgroep Taalvaardigheden bij ontwikkelbedrijf Webego hun certificaat uitgereikt. Sinds 5 jaar worden door de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en ontwikkelbedrijf Webego taallessen verzorgd voor de werknemers die hun taalvaardigheden willen verbeteren. Vanaf het begin zijn de lessen verzorgd door docent Mary van Dongen, daarbij ondersteund door enthousiaste vrijwilligers. Tijdens de lessen wordt gewerkt aan het beter leren lezen en schrijven, maar er wordt ook aandacht besteed aan digitale vaardigheden. 

20210104 afbWebego

De cursisten zijn blij met hun docent en geven aan weer veel te hebben geleerd het afgelopen jaar. Ook al hebben de lessen in het voorjaar helaas een aantal weken stilgelegen. Tijdens de laatste les van de cursus werden de certificaten uitgereikt. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie met taart. Helaas konden 2 deelnemers deze ochtend niet “live” aanwezig zijn. Maar via videobellen konden ze er toch een beetje bij zijn.

De taalles bij Webego is een van de activiteiten van het digiTaalhuis Goeree-Overflakkee. Het digiTaalhuis is er voor inwoners van Goeree-Overflakkee die hun basisvaardigheden willen verbeteren. Meer informatie over het digitaalhuis en de activiteiten is te vinden op www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl