Exposities

In deze rubriek publiceren we het ruime expositie-aanbod in de regio. Vaste jaarlijkse evenementen zijn de Goereese Kunstdagen (augustus) en de Kunstkijk Goeree-Overflakkee (mei-juni). Daarnaast is er een rijk aanbod van kleinere tentoonstellingen. Bijzonder is nog het vitrineproject met kleine wisselexposities op 16 openbare plaatsen op Goeree-Overflakkee.

Evenement

20190902_expo_RemonstrantseKerk_InHetVoorbijgaan.png
Titel: Expositie 'Indachtig Groen'
Wanneer: Van Zondag 01 September 2019 -  10:00
Tot Woensdag 30 Oktober 2019 - 17:00
Waar: Remonstrantse Kerk Sommelsdijk - Sommelsdijk
Categorie: Exposities
 
 

Omschrijving

Een expositie van een serie werken van Niels Snoek in de Remonstrantse kerk te Sommelsdijk van 1 september t/m 30 oktober 2019.

Na de serie portretten van Caspar Lindeman lijkt het Niels Snoek geen goed idee meteen weer een serie portretten ten toon te stellen. Zijn groene portretten blijven dus voorlopig nog even op zolder staan. Hij zal de komende twee maanden andere groene werken exposeren. Land, water, ruimte; abstract en impressionistisch / expressionistisch. Er kunnen diverse labels aan worden gehangen. Het resultaat is altijd het gevolg van een meditatieve manier van werken. Veel werken zijn de afgelopen tijd ‘over’ geschilderd; met een variatie aan groene verf is over een bestaand werk geschilderd onder het motto: groen is helend! Daarbij kan het zijn dat delen van het oorspronkelijke werk nog zichtbaar zijn, maar het kan ook dat er een heel nieuw werk over het oorspronkelijke werk is geschilderd. Hergebruik van canvas en papier; consuminderen heet dat in deze tijd.

U bent van harte welkom bij deze expositie na de kerkdienst op zondag (vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.00 uur), op verzoek (even aanbellen bij de fam. Schrier die boven de kerk woont) en elke woensdagochtend van 10.00 - 12.00 uur.

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september is de kerk open van 10.00 – 17.00 uur. Om 14.00 en om 14.30 uur worden enkele gedichten gelezen die bij het thema van Monumentendag aansluiten en bij het thema van de expositie.

 

20190901 afficheNielsSnoek

Locatie gegevens

Locatie Remonstrantse Kerk Sommelsdijk
Straat: Voorstraat 35
Stad: 3245 BG Sommelsdijk
Land: NL
Website:
Back to Top