Flakkeenieuws.nl

15 november 2018

  • Jongen gewond bij aanrijding met bus in Ooltgensplaat
    In Ooltgensplaat is een lijndienstbus over een voet van een voetganger gereden. Het ongeval gebeurde woensdag 14 november 2018 omstreeks 14:00 uur op de Weelstraat. De jongen werd geraakt toen de bus afsloeg.
  • Verkeer N59 muurvast door ongeval
    Het verkeer op de N59 is bij Hellegatsplein en Den Bommel dinsdagmiddag 13 november 2018 muurvast komen te staan wegens een ongeval. Het ongeval vond plaats rond 12:15 uur.
  • Gewonden door losgeslagen lading op N57
    Maandag 12 november 2018 is een 39-jarige man uit Dirksland lichtgewond geraakt bij een ongeval op de N57 op Voorne-Putten. Het ongeval vond plaats omstreeks 13:30 uur. De Dirkslander bestuurde een bestelbusje. Op een gegeven moment zag hij losgeslagen lading recht op zijn bus afkomen.

Nieuws

Sommelsdijk- De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) start maandagavond 12 november met een 2-daagse avondcursus met de titel: “Vive le Geus is nu de leus”. In deze cursus wordt de literatuur uit de Tachtigjarige Oorlog besproken door Dagmar Pegels-Duine en tegen de historische achtergronden geplaatst door Martina Westdorp. Dit jaar is het 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige Oorlog begon. Deze strijd tegen de Spanjaarden is een veel beschreven periode in de geschiedenis. 

20181106 afb ViveLeGeus geschcursus

‘Nader tot U’
Een foto-expositie van Hans Groenendijk in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35 te Sommelsdijk van 11 november t/m 19 december 2018. Nader tot U’ is de titel van deze expositie van Hans Groenendijk over de voeten van de gekruisigde Jezus Christus. Ongeveer 25 jaar geleden is hij er mee begonnen en hij heeft er nu een conceptueel project van gemaakt. De foto’s, voornamelijk gemaakt tijdens vakanties in Europa, zijn genomen in kerken, musea, in het buitengebied en op kerkhoven in dorpen en steden. Het zijn foto’s van details van schilderijen, beelden, kunstuitingen, gebruiksvoorwerpen, grafmonumenten, enz.. De dragende materialen van de kunstenaars zijn linnen, steen, metaal en stoffen. Deze variatie geeft de serie een spanningsveld. Jezus aan het kruis is een intense weergave van groot leed, dat leed heeft hij nog intenser willen weergeven met een kleiner en eenvoudiger beeld. Hans tekent en schildert vanaf zijn kindertijd en is op 23 jarige leeftijd lid geworden van De Rarekiek waar hij enkele jaren lid van was. 

20181106 afb expo Groenendijk

Ouddorp – Donderdag 15 november organiseert strandtheater Houten Kaap met medewerking van diverse lokale ondernemers een gezellige Ladies Night rondom de film “Confessions of a shopaholic”. Kom ook en geniet van hapjes, mode, demonstraties en natuurlijk de film. Entree: €15,,,. De avond begint om 19.30 uur met een gratis welkomstdrankje en wat lekkers. Daarna kun je genieten van heerlijke hapjes gemaakt door restaurant Bij Marc, schoonheidsbehandelingen verzorgd door 4TotalBeauty, voedingsadvies van Corina Akershoek, kleding van Crystal Snow en sieraden en tassen van By-Belle. Bij Denise Pieterse van The Travelclub kun je deze avond terecht voor reisadvies en het boeken van een mooie vakantie of leuke citytrip. De film “Confessions of a shopaholic” start om 20.30 uur. Na afloop is er een loterij met mooie prijzen. Mocht je niet in de prijzen vallen dan ga je in ieder geval naar huis met een goed gevulde goodiebag, mogelijk gemaakt door o.a. parfumerie Vive en Bruna Ouddorp. 

20181115 Aankondiging Ladies Night

Subcategorieën

Back to Top