Flakkeenieuws.nl

  • Flamingo-verblijf Faunapark Flakkee feestelijk geopend
    Op 17 juli 2018 opende wethouder Arend-Jan van der Vlugt op feestelijke wijze namens gemeente Goeree-Overflakkee, Rabobank en de VEERO (Vereniging van Eigenaren en Exploitanten van Recreatieondernemingen) het binnen- en buitenverblijf voor de flamingo’s op het Faunapark Flakkee.
  • Negatief duikadvies duikwrak le Serpent in de Grevelingen
    Staatsbosbeheer raadt duikers af te duiken in het scheepswrak le Serpent in de Grevelingen. Aanleiding is het overlijden van twee duikers in mei 2018. Het zicht is in het wrak door opdwarrelend sediment beperkt waardoor de ruimtes in het wrak onoverzichtelijk kunnen zijn. Dat is een risico voor duikers.
  • Brandweer Goeree-Overflakkee druk met natuurbranden
    De brandweer op Goeree-Overflakkee heeft het er maar druk mee. De ene na de andere natuurbrand dient zich aan. Maandag 16 juni 2018 stond een akkerland bij Ooltgensplaat in brand. Dinsdag 17 juli 2018 een stuk natuur bij Stellendam.

Nieuws

Op vrijdag 10 augustus 2018 is het weer zover. Veel mensen vragen naar "die ouderwetse Oldtimerrit onderaan D’n Diek”. Nou, hij komt er weer aan deze zomer! Stichting City Center Goeree-Overflakkee en Autoclub Carwei hebben de handen nogmaals ineen geslagen. Een ouderwets gezellige avond wordt het, met een rit én een show. Het verzamelpunt voor de rit is als van ouds op het terrein van Fleuren Middelharnis b.v. en dit zal zijn tussen 17:30 en 18:00 uur. Lees hieronder verder en geef je op. De deelnemers worden op het industrieterrein van Middelharnis door de organisatie ontvangen en krijgen hier een aantal consumptiebonnen en een herinneringsvaantje. Het is de bedoeling dat de rit met de klassieker op leeftijd (bouwjaar vermelden bij opgave) wordt gereden. De stoet rijdt met het oudste voertuig voorop.

20180810 afb Oldtimerrit Diekdagen

Vrijdag 17 augustus bruist het in de historische kern van Sommelsdijk tijdens de Holle Bolle middag- en avondmarkt. Deze markt, met een historisch tintje, begint om 14:00 uur en eindigt om23:00 uur. Na het grote succes van de afgelopen jaren organiseert Stichting Hart van Goeree-Overflakkee wederom braderie in de historische kern van Sommelsdijk. Als link tussen historie en het hedendaagse is de samenwerking gezocht met de Stichting voor Sociale en Maatschappelijke Belangen (SMB), Sociëteit Rethorica en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Wethouder Bruggeman start het grootste evenement van Sommelsdijk door het ophangen van de Sommelsdijkse vlag naast de ingang van het Streekmuseum. Ook zal de tweekleur op de toren van Sommelsdijk en in andere delen van het dorp wapperen. De vele kramen staan rondom de Sommelsdijkse Haven, in de Voorstraat, Sint Joris Doelstraat en op het Marktveld. Ook zijn er op de haven tal van kinderactiviteiten zoals een bungee jump. 

20180817 afb2 HolleBolleDag

 

Houd je van lezen en vind je het leuk om over de gelezen boeken te praten? Dan is een leesgroep iets voor jou! Een leesgroep is er voor fanatieke lezers, maar ook voor mensen die een stok achter de deur nodig hebben om aan een goed boek toe te komen. Het met elkaar bespreken van boeken geeft bovendien veel meer inzicht in de boeken die je gelezen hebt. Binnen Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zijn, in samenwerking met Stichting Senia, diverse leesgroepen ontstaan. Verdeeld over het jaar wordt gezamenlijk een aantal boeken gelezen. Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zorgt voor de te lezen boeken en voor ruimte in de Bibliotheek. Stichting Senia verzorgt de bijbehorende Leeswijzers met discussievragen en achtergrondinformatie. Het nieuwe Leesgroepenseizoen gaat in september van start.

stapel boeken bibliotheek

Subcategorieën

Back to Top