Stichting A Seal Centrum voor Zeezoogdierenzorg in Stellendam heeft als doel het opvangen en rehabiliteren van zieke, verzwakte of verweesde zeezoogdieren en deze na herstel weer vrij te laten in hun natuurlijke leefomgeving. Naast opvang speelt ook educatie een belangrijke rol. Hiermee tracht de stichting het bewustzijn met betrekking tot deze dieren te verbeteren.

De stichting heeft als doel het zijn van een expertise- en opvangcentrum voor zeezoogdieren. De nadruk zal liggen op het opvangen van zeehonden (vinpotigen). Dezeezoogdieren die wij willen gaan opvangen zijn dan ook voornamelijk zeehonden. In Nederland betreft dit de Gewone zeehond (Phoca vitulina) en de Grijze zeehond (Halichoerus grypus). Er zijn ook dwaalgasten zoals een Ringelrobben, Zadelrobben of Klapmutsen, die door ons opgevangen kunnen worden. Naast het opvangen van zeehonden willen wij ons ook bezig gaan houden met de opvang van tandwalvissen tot vijf meter. Hieronder vallen bijvoorbeeld bruinvissen en dit gaat in afstemming en samenwerking met SOS Dolfijn in Harderwijk. De stichting is daarnaast gericht op de bescherming van zeezoogdieren, hun leefomgeving en het behouden van een gezonde populatie.

Elke tweede woensdag van de maand is er een kindermiddag (behalve in de maanden juli/augustus). Deze wordt aangekondigd via de facebookpagina en website van A Seal.

A Seal Zeehondenopvang Stellendam

Haringvlietplein 3a
3251 LD Stellendam

e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website www.aseal.nl

 ASeal

Word ook donateur! - NL49 RABO 0180 5241 27

Tel. algemeen  - 0031 (0)88 27 47 780

Noodnummer - 0031 (0)88 27 47 795 (24u - 7d)

 

Back to Top