Het koor ‘Magnificat’ uit Middelharnis bestaat op dit moment uit 26 leden en is opgericht op 29 januari 1988.

Sinds de oprichting van het koor staat het onder leiding van onze vakbekwame dirigent Rinus Verhage. We richten ons op de vocale (kerk)muziek van Barok tot Renaissance, van (vroeg) middeleeuwen tot hedendaags. 

Elk jaar in november geven we ons eigen ‘grote’ concert in de Hervormde kerk te Dirksland, maar daarnaast zingen we ook op uitnodiging elders in de regio.Het koor streeft een zo stijlgetrouw mogelijke weergave van de uit te voeren werken na en beoogt hiermee de lokale bevolking op Goeree-Overflakkee en de bevolking in de omliggende regio’s aan te zetten zich meer te gaan verdiepen in de vocale klassieke muziek met daarbij een lichte voorkeur voor barokmuziek.

Nevendoelstelling daarbij is er naar te streven dat vocale klassieke muziek op Goeree-Overflakkee en waar mogelijk ook in de regio’s rondom een substantiële plaats blijft innemen ten opzichte van andere soorten muziek die de laatste jaren in opmars zijn.Magnificat wil voor een breed publiek op kwalitatief hoog niveau musiceren,... zoals de componisten dat bedoeld hebben. 

Naast onze vaste begeleiding maken we, als dat nodig is, bij onze concerten gebruik van professionele musici en barok ensembles hetgeen de echtheid van de muziek zeer zeker ten goede komt. De repetitie van ons koor is iedere vrijdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur in het jeugdhonk van de Exoduskerk in Sommelsdijk.Zie ook www.kamerkoormagnificat.nl

Contact gegevens: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2017 09 12 afb Magnificat

Back to Top