Het Diekhuus is dé ontmoetingsplaats voor theater-, muziek- en filmlief-hebbers op het eiland Goeree-Overflakkee en is onderdeel van Stichting ZIJN. In 2013 is het Diekhuus compleet gerenoveerd en is er een prachtige theaterzaal gerealiseerd, compleet met theaterlicht en -geluid. De Rabobankzaal is tevens ook de filmzaal en beschikt over professionele filmapparatuur en een groot filmdoek.  Hier bieden wij u een gevarieerd programma aan met cabaret, film, muziek, jeugdtheater en toneel. Er zijn regelmatig exposities te bewonderen in de gang en in de foyer van het Diekhuus. Kom ook eens kijken in onze prachtige Diektuun. Deze wordt onderhouden door Pameijer. Het voedsel dat wordt geoogst uit de Diektuun is bestemd voor de voedselbank van Goeree-Overflakkee.
U bent van harte welkom. 

FoyerCafé Diekhuus
Een bezoek aan het Diekhuus is een echt avondje uit! Dit houdt niet op bij het bijwonen van een prachtige voorstelling. Onze Foyer is een half uur voor aanvang van de voorstellingen, tijdens de pauze en na afloop van de voorstelling open. Hier kunt u gezellig genieten van een hapje en drankje. 

Eetarrangementen
Wilt u voor een voorstelling een hapje eten, dan is er voor een aantal voorstellingen een eetarrangement mogelijk in onze Foyer. Dit seizoen hebben we ervoor gekozen het hoofdgerecht aan te bieden in buffetvorm waarbij de catering wordt verzorgd door M4Events (Michel Landzaad) of door Croissy Catering (Edith van den Berg).  eetarrangementen kosten € 26,00 en zijn inclusief voorafje, hoofdgerecht in buffetvorm en een nagerecht, maar exclusief drankjes.

Zaalverhuur Diekhuus
Sociaal Cultureel Centrum het Diekhuus is centraal gelegen op het mooie eiland Goeree-Overflakkee, in het centrum van Middelharnis. Wij zijn in het bezit van een prachtige theaterzaal en beschikken over een goede horeca voorziening. Daarnaast beschikken wij over meerdere zalen die u kunt huren voor onder andere vergaderingen, workshops en cursussen. 

Het is ook mogelijk te trouwen in het Diekhuus! Daarnaast kunt u de Rabobankzaal huren. Wilt u meer informatie over verhuur van een inspirerende omgeving mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons (0187) 48 24 00. Wij zijn u graag van dienst.

Vrijwilligers
Uw avondje uit wordt mede mogelijk gemaakt door een enthousiaste groep vrijwilligers. U komt onder andere vrijwilligers tegen in het Diekhuus bij de kaartcontrole, kaartverkoop, als gastvrouw/heer en achter de bar. Ook achter de schermen zijn onze vrijwilligers actief: programmering, koken voor artiesten, pr en film- en theatertechniek. 

Wilt u het team versterken met uw inbreng? Neem dan contact op met Piroska Koppenaal via telefoon (0187) 48 24 00 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

ALGEMENE INFORMATIE 

bezoekadres Beneden Zandpad 7, 3241 GA  Middelharnis
postadres Postbus 256, 3240 AG Middelharnis
telefoon (0187) 48 24 00
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.        
website www.hetdiekhuus.nl 

openingstijden
receptie maandag t/m vrijdag 9.00 – 12.00 uur / ’s middags op afspraak
kassa de kassa gaat een half uur voor aanvang van de voorstelling open

aanvang voorstellingen
tenzij anders vermeld
avondvoorstellingen 20.15 uur
filmvoorstellingen 20.00 uur
kindertheater 14.00 uur
MuziekCafé (zondag) 15.00 uur

Foyer van het Diekhuus (foyercafe)

Theaterzaal, Rabobankzaal

Zaal 6

 foto's Jaap Peeman

Back to Top