Markt 1
3252AD Goedereede
telefoon   (0187) 63 01 76
mobiel     06 52035291 (Sarette)
e-mail      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
internet   www.woewei.nl

Open: zaterdag 10.00 -16.00 uur.
Op donderdagen in juli en augustus tijdens de Goereese seizoensmarkt van 11.00 - 16.00 uur.

 

 

WOEWEI Events zomerprogramma

De Workshop schilderen op 29 juli is voor Sarette Bakelaar en Toon Meeuwsen van WOEWEI Events de start van een zomerseizoen boordevol activiteiten. Een programma waarbij een actieve ontmoeting van deelnemers met kunst cultuur en natuur centraal staat.

WOEWEI EVENTS
startte zo’n vijf jaar geleden met haar activiteiten.
Sarette en Toon, zijn beiden IVN natuurgids en leggen zich volledig toe op de natuur op de kop van Goeree. De duinen van Goeree en met name de Kwade Hoek is het gebied waar ze regelmatig met hun gasten te vinden zijn. Dit kan zijn voor een wandeling, een nachtexcursie met vleermuizen of een strandactiviteit. Naast de natuuractiviteiten zijn er activiteiten op cultureel en kunstzinnig gebied.
In de afgelopen jaren ontvingen zij bedrijven, families vriendenclubjes en schoolklassen.

De Workshops schilderen
vinden plaats in de prachtige natuur van de Middelduinen. De prachtige meertjes, oude duinen en verschillende soorten bomen zijn een dankbaar onderwerp voor fotografen en kunstschilders.Sarette heeft een jarenlange ervaring in het doceren van schilderen en tekenen met kinderen en volwassenen.

Ze neemt een groep van ongeveer 12 deelnemers mee de natuur in en laat de beginselen van het aquareleren zien. Schetsen, kleurmengen, persperctief en onderwerp keuze zijn natuurlijk belangrijk. Het allerbelangrijkste is een kunstenaarsblik. Op haar eigen luchtige wijze vertelt Sarette hoe kijken verandert in zien. De workshops worden gehouden in samenwerking met de Vereniging natuurmonumenten. WoeWei verloot een gratis jaarlid-maatschap onder de deelnemers.

De landlevenfietstocht is ontstaan omdat de kop van Goeree prachtige fietspaden kent en zeer mooie plekjes. Om de samenhang van het gebied te ontdekken is de fiets het vervoermiddel bij uitstek. Toon vertelt over de ontstaans-geschiedenis, de kenmerkende landschapselementen en de menselijke activiteiten die teruggaan naar de Romeinse tijd. Door zelf voorop te gaan hoeven deelnemers niet op een kaart te kijken en komen ze vanzelf langs de mooiste plekjes.
Marijke Seip van Hoeve Kortstaert  onthaalt de fietsers voor een “ en route” koffietafel. Bij haar staan rust, streekeigen gerechten en gezelligheid voorop. Haar “spulletje”, zoals de kenmerkende hoeve in de streektaal wordt genoemd staat in een prachtig gebied op de route.

Korren was voor veel inwoners van de kop een begrip. Veel families hadden een korretje, een sleepnet met stalen frame en ketting, dat het menu aanvulde met garnalen en platvis. WoeWei laat dit gebruik voortleven maar de vangst wordt in een aquarium gepresenteerd. Een leuk en leerzaam uitstapje voor jong en oud.

Data en reserveringen
Workshop schilderen Natuur
Vrijdag 29 juli, 5 en 12 augustus aanvangstijd 10 uur . Startplaats  Markt 1- Goedereede Kosten € 19,50 per deelnemer inclusief passe partout, papier schildersmateriaal. Maximum aantal deelnemers 12
Landlevenfietstocht
Woensdag 3 en 17 augustus  Aanvangstijd 10 uur, startpunt Blaeuwe Huus VVV Ouddorp. Kosten per deelnemer € 19,50 inclusief “ en route” koffietafel
Eindtijd ongeveer 15:00 uur, afstand 25 kilometer. Maximum aantal deelnemers  20
Korexcursie
Zaterdag 6 augustus, aanvangstijd 13:30 uur startplaats Parkeerplaats Kwade Hoek,. Kosten per deelnemer €3,50. Maximum aantal deelnemers  30

Download hier de Flyer:Back to Top